Bar code skeneri (ili bar kod čitači)

Bar code skeneri (ili bar kod čitači) su optički skeneri koji mogu čitati ispisane bar kodove, dekodirati podatke sadržane u bar kodu i slati podatke na računar. Poput ravnog skenera, sastoji se od izvora svetlosti, sočiva i svetlosnog senzora koji prevode optičke impulse u električne signale. Uz to, gotovo svi bar code skeneri (ili bar kod čitači) koda sadrže sklop dekodera koji može analizirati podatke o slici bar koda koje daje senzor i slati sadržaj bar koda na izlazni priključak skenera.

Bar code čitač Zebex Z3052

Barkod čitač Z-3052 2D, nova generacija čita 1D i 2D barkodove.

Bar code čitač Newland HR-100

Bar kod skener NEWLAND HR-100 sa inovativnom Linear imager tehnologijom!

Bar code čitač Galeb MD2230+

Bar kod skener ima mogućnost priključenja na GALEB fiskalne kase putem RJ11 konektora kao i USB priključak za direktnu konekciju na PC računar ili POS sistem za rad u kombinaciji sa fiskalnim štampačima.

Bar code čitač QR 201

QR201 je 2D barkod čitač sa barkod modulom renomiranog svetskog proizvođača Opticon. Čita QR kodove.

Bar code čitač HCP LBR 101

LBR 101 predstavlja unapređeni laserski 1D barkod čitač sa barkod modulom renomiranog svetskog proizvođača Opticon.

Bar code čitač HCP LBR100

LBR100 je pristupacan, ergonomski oblikovan jednolinijski barkod skener.

Bar Code Zebex Z-3100

Napredni Middle-Range ručni CCD čitač. Z-3100 je napredna verzija ZEBEX middle-range ručnih CCD skenera sa velikom brzinom skeniranja

Bar Code Metrologic MS5145

Idealan za upotebu u maloprodajnim objektima. Lak i jednostavan za upotrebu i male težine

Šta je QR kod i kako skenirati QR kod?

Sigurno ste do sada punoputa videli QR kod, zar ne? QR kodovi se mogu naći na bilo kojem pakovanju proizvoda , na štampanim reklamama, na video reklamama. QR kod mogu predstavljati kupon ili određen link koji vodi ka sajtu, odnosno nekoj Facebook strani, blogu, Twitter nalogu ili slično. QR kod može biti i WiFi šifra ili informacija o kontaktu.

QR kod izgleda kao mali bedž,  koji ima neke male kockice unutar sebe koje su povezane u grupama. Ako postoji jedan QR kod za određen link, njegov izgled se ne menja jer svaki simbol, odnosno karakter, ima konkretnu formu u okviru QR koda.

A ako vas zanima otkud to “QR”, onda će sve biti jasno kada vam kažemo da je u pitanju skraćenica od engleskih reči “Quick Response (brzi odaziv)”. Na QR kod gledajte kao na evoluciju barcode-a koja je započeta u Japanu, u automobilskoj industriji. Zašto? QR kodovi su znatno pametniji jer mogu sadržati znatno više podataka u odnosu na tradicionalne barcode-ove, a zauzimaju daleko manje prostora. Isto tako, mašine mogu mnogo brže pročitati QR kodove, bez obzira na to što nose veliku količinu informacija.

Primer QR koda.

Comex Sombor Qr kod